Fredagskassen

Fredag Hela Veckan
Fredagskassen, en middag för Take Away, är en tjänst vi nu erbjuder alla helgfria vardagar. Vi kallar det för  "Fredag Hela Veckan".
Middagen är förberedd så du kan koncentrera dig på annat än att tillbringa timmar i köket. Med förpreparerade rätter och enkla instruktioner så lagar du enkelt till middagens varmrätt på ca 30 minuter. Allt blir enkelt, smidigt och väldigt gott!

Vi har färdigkomponerade trerättersmenyer med förrätt, varmrätt och en smarrig dessert. Allt för att du ska få den bästa kombinationen och smakupplevelsen. Dessutom kan du komplettera med en aptitretare, en Amuse-Bouche.
Menyerna är anpassade och prissatta för en person. Vi rekommenderar att du förvarar maten i kylskåp tills det är dags att värma den. Uppvärmningen gör du enklast i en vanlig ugn och på en hushållsspis. Med en matlagningstermometer är det enklare att värma köttet eller fisken till exakt den temperatur du önskar.

IInom parantes hittar du dryckesrekommendationer och systembolagets artikelnummer.

Givetvis finns det flera alkoholfria alternativ som passar med. Prata med personalen och titta gärna i hyllorna på Systembolaget.

BESTÄLLNING
Din beställning gör du på telefon 0586-24 63 00
Senaste beställning finner du vid varje datum.

PRIS
Paketpris för hela trerättersmenyn 295 kronor
Två rätter; Varmrätt med förrätt eller dessert 265 kronor
Amuse-Bouche 35 kronor per bit

AVHÄMTNING- OCH BESTÄLLNINGSPUNKTER
Avhämtning måndag kl. 14:00-18:00,
beställning senast torsdag kl. 18:00 veckan innan.

Avhämtning tisdag, kl. 14:00-18:00,
beställning senast fredag kl 16:00 veckan innan.

Avhämtning onsdag, kl. 14:00-18:00,
beställning senast måndag kl 18:00 samma vecka.

Avhämtning torsdag, kl. 14:00-18:00,
beställning senast tisdag kl. 19:00 samma vecka.

Avhämtning fredag kl. 14:00-16:00,
beställning senast onsdag kl. 18.00 samma vecka.

MENYER 16 mars - 10 maj; Avhämtning alla helgfria vardagar.

Meny 1
16-22 mars oh 13-19 april

Förrätt
Rimmad rökt röding med sauce verte
Dryck: Gustav Lorentz Gewurstraminer Reserve Alsace Frankrike 2019 ( Nr 5244) 109 kr
Alkoholfritt: Sigtuna Non Alco Pale Ale Sverige (Nr 1975) 15:90 kr
Varmrätt
Grillad oxfilé tournedos med konjakssås, confeterad lök och rösti
Dryck: Lat 42 Gran Reserva Rioja Spanien 2013 (Nr 12679) 129 kr
Alkoholfritt: Nils Oskar Alkoholfri Pale Ale Sverige (Nr 1909) 15:90 kr
Dessert
Kolapannacotta med yoghurtmousse toppade med saltrostade macadamianötter. Serverad i Bodegaglas
Dryck: Bacalhoa Moscatel Portogal 2017 (Nr 8011) 109 kr
Alkoholfri: Oddbird Spumante Italien (Nr 19019) 79 kr

Meny 2
23-29 mars och 20-26 april

Förrätt
Krämig blåmusselsoppa med hackade blåmusslor och örter. Serverad med ostgratinerad toast
Dryck: Trimbach Riesling, 2017 Alsace Frankrike (Nr 2639) 150 kr
Alkoholfritt: Jacobs Creek un Vined Riesling  Australien 2019 (Nr 1935) 59 kr
Varmrätt
Marinerad kalventrecote med mörk calvadossky serverad med potatisbakelse och smörbakade primörer
Dryck: Gardo & Morris Pinot Noir, Nya Zeeland  2018 (Nr 6292) 119 kr
Alkoholfritt: Saxhyttegubbens Blåbär 100% Sverige (Nr 1964) 72 kr 
Dessert
Mörk chokladterrin med hallonmousse
Dryck: Vintry's Madeira Fine Portugal (Nr 7882) 99 kr 375 ml                                                               
Alkoholfritt: Nosecco mousserande Frankrike (Nr 1982) 49 kr

Meny 3
30 mars -1 april och 27 april -3 maj

Förrätt
Rökt vildsvinsskinka på krispigt surdegsflarn toppad med picklad rödlök samt tryffelkräm
Dryck: Enzo Bartoli Barbera d'Asti Superiore, Italien 2017 (Nr 79600) 139 kr
Alkoholfritt: Easy Rider Bulldog IPA Gotlans Bryggeri Sverige (Nr 1973) 15,90 kr
Varmrätt
Gösfilé bakad i ugn med citrontimjan. Serveras med champagnesås, spenat och variation på lök samt potatisbakelse
Dryck: Couvent des Jacobins Bourgogne Blanc, Frankrike 2019 (Nr 5798) 159 kr
Alkoholfritt: Eriksberg Hovmästarlager Sverige  (Nr 1954)  11,90 kr
Dessert
Citrontartelett med hallonglaze toppad med italiensk maräng
Dryck: Nivole 2020 Italien ( Nr 7787) 85 kr
Alkoholfritt: Briska Jordgubb/rabarber Eko (Nr 1941) 12:50 kr

Meny 4
6-12 april och 4-10 maj

Förrätt
Klassisk gubbröra toppas med sikrom och syrad lök
Dryck: Utö snaps Sverige (Nr 19) 219 kr  Melleruds Utmärkta Pilsner (Nr 1253) 15:90 kr
Alkoholfritt: Stella Artois Alcohol Free 0.0 (Nr 1119) 12:90 Kr
Varmrätt
Grillad lammytterfilé med portvinssky, dragonmajonnäs, Chevrépotatis och honungsrostade morötter
Dryck: Côtes-du-Rhône 2017 Frankrike (Nr 2011) 129 kr
Alkoholfritt: JP Chenet So Free Cabernet-Syrah Frankrike (Nr 19037) 59 Kr
Dessert
Bakad blåbärscheesecake med chokladganach
Dryck: Bristol Cream Sherry Spanien (Nr 8228) 89 kr 
Alkoholfritt: Somersby Apple Cider Non Alco (Nr 1939) 12:90 kr

AMUS-BOUCHE
Amuse-bouche är en typ av mindre "aptitretare" som vi serverar på hotellets restaurang innan den verkliga förrätten kommer in på bordet
Färskost med rödvisbräserad lök på Ingas bröd
eller
Skagenkanapé

Uppgradera din middag med en Amuse Bouche för 35 kronor biten, beställ samtidigt som du beställer din meny.         
                          
Med reservation för ändringar.

Smaklig middag!