Fredagskassen

Fredag Hela Veckan
Fredagskassen, en middag för Take Away, är en tjänst vi har haft i över åtta år. Nu erbjuder vi "Fredag Hela Veckan" så nu kan du hämta ut din Fredagskasse alla helgfria vardagar och få lite mer lyx i vardagen. Vi har förberett middagen så du kan koncentrera dig på annat än att tillbringa timmar i köket. Med förpreparerade rätter och enkla instruktioner så lagar du enkelt till middagens varmrätt på ca 30 minuter. Allt blir enkelt, smidigt och väldigt gott!

Vi har färdigkomponerade trerättersmenyer med förrätt, varmrätt och en smarrig dessert. Allt för att du ska få den bästa kombinationen och smakupplevelsen. Dessutom kan du komplettera med en aptitretare, en Amuse-Bocuche.
Menyerna är anpassade och prissatta för en person. Vi rekommenderar att du förvarar maten i kylskåp tills det är dags att värma den. Uppvärmningen gör du enklast i en vanlig ugn och på en hushållsspis. Med en matlagningstermometer är det enklare att värma köttet eller fisken till exakt den temperatur du önskar.

Inom parantes hittar du dryckesrekommendationer och systembolagets artikelnummer.
Givetvis finns det flera alkoholfria alternativ som passar med. Prata med personalen och titta gärna i
hyllorna på Systembolaget.

BESTÄLLNING
Din beställning gör du på telefon 0586-24 63 00
Senaste beställning finner du vid varje datum.

PRIS
Paketpris för hela trerättersmenyn 295 kronor
Två rätter; Varmrätt med förrätt eller dessert 265 kronor
Amuse-Bouche 35 kronor per bit

MENY 1

Vecka 3
Avhämtning fredag 22 januari kl. 14.00–16.00 (beställning senast onsdag 20 januari kl. 18.00)

Vecka 6
Avhämtning måndag 8 februari (beställning senast torsdag 4 februari kl. 18.00)
Avhämtning tisdag 9 till och med torsdag 11 februari kl. 14.00–18.00 (beställning senast kl. 18.00 dagen före)
Avhämtning fredag 12 februari kl. 14.00–16.00 (beställning senast onsdag 10 februari kl. 18.00)

Vecka 9
Avhämtning måndag 1 mars (beställning senast torsdag 25 februari kl. 18.00)
Avhämtning tisdag 2 till och med torsdag 4 mars kl. 14.00–18.00 (beställning senast kl. 18.00 dagen före)
Avhämtning fredag 5 mars kl. 14.00–16.00 (beställning senast onsdag 3 mars kl. 18.00)

Förrätt
Kallrökt laxterrin med fänkål och rödlökssallad
Dryck: Gustav Lorentz Gewurstraminer Reserve Alsace Frankrike 2019 ( Nr 5244) 109 kr
Varmrätt
Grillad oxfilé, med potatis och rotfruktskaka, portvinssky och ugnsbakad grönsaker     
Dryck: Lat 42 Gran Reserva Rioja Spanien 2013 (Nr 12679) 129 kr 
Dessert   
Päronpaj med kardemummakräm                
Dryck: Bacalhoa Moscatel Portogal 2017 (Nr 8011) 109 kr  

MENY 2

Vecka 4
Avhämtning måndag 25 januari kl. 14.00–18.00 (beställning senast torsdag 21 januari kl. 18.00)
Avhämtning tisdag 26 till och med torsdag 28 januari kl. 14.00–18.00 (beställning senast kl. 18.00 dagen före)
Avhämtning fredag 29 januari november kl. 14.00–16.00 (beställning senast onsdag 25 november kl. 18.00)

Vecka 7
Avhämtning måndag 15 februari kl. 14.00–18.00 (beställning senast torsdag 11 februari kl. 18.00)
Avhämtning tisdag 16 februari till och med torsdag 18 februari kl. 14.00–18.00 (beställning senast kl. 18.00 dagen före)
Avhämtning fredag 19 februari kl. 14.00–16.00 (beställning senast onsdag 17 februari kl. 18.00)

Vecka 10
Avhämtning måndag 8 mars kl. 14.00–18.00 (beställning senast torsdag 10 december kl. 18.00)
Avhämtning tisdag 9 mars till och med torsdag 11 mars kl. 14.00–18.00 (beställning senast kl. 18.00 dagen före)
Avhämtning fredag 12 mars kl. 14.00–16.00 (beställning senast onsdag 10 mars kl. 18.00)

Förrätt
Jordärtskockssoppa med knaperstekt rökt sidfläsk
Dryck: Laroche Bourgogne Réserve  (Nr 5621) 129 kr
Varmrätt
Hjortytterfilé  med rosmarinsås, rostade grönsaker och potatisterrin                 
Dryck: Runello di Montalcino Col d'Orcia, Italien 2015  (Nr 12357) 289 kr
Dessert
Cheescake med pasonsfruktscurd               
Dryck: Castion  Moscato d´Asti (Nr7873) 95 kr
 

MENY 3

Vecka 5
Avhämtning måndag 1 februari kl. 14.00–18.00 (beställning senast torsdag 28 januari kl. 18.00)
Avhämtning tisdag 2 februari till och med torsdag den 4 februari kl. 14.00–18.00 (beställning senast kl. 18.00 dagen före)
Avhämtning fredag 5 februari kl. 14.00–16.00 (beställning senast onsdag 3 februari kl. 18.00)

Vecka 8
Avhämtning måndag 22 februari kl. 14.00–18.00 (beställning senast torsdag 18 februari kl. 18.00)
Avhämtning tisdag 23 februari till och med torsdag den 25 februari kl. 14.00–18.00 (beställning senast kl. 18.00 dagen före)
Avhämtning fredag 26 februari kl. 14.00–16.00 (beställning senast onsdag 24 februari kl. 18.00)

Förrätt
Örtmarinerad lammrostbiff med chevrékräm                
nzo Bartoli Barbera d'Asti Superiore, Italien 2017 (Nr 79600) 139 kr
Varmrätt
Kalvfilé med rödvinssky, tryffelhollandaise och ugnsrostade svartrötter                
Gardo & Morris Pinot Noir, Nya Zeeland  2018 (Nr 6292) 119 kr
Dessert
Mörk chokladtryffeltårta sötsyrlig citrussallad                  
Vintry's Madeira Fine Portugal (Nr 7882) 99 kr 375 ml

AMUS-BOUCHE
Amuse-bouche är en typ av mindre "aptitretare" som vi serverar på hotellets restaurang innan den verkliga förrätten kommer in på bordet
Sockersaltad tunnskinvad anka stjärnanisinkokta körsbär
eller
Skagenkanapé

Uppgradera din middag med en Amuse Bouche för 35 kronor biten, beställ samtidigt som du beställer din meny.
 

                                     
Med reservation för ändringar.

SMAKLIG MIDDAG