Fredagskassen

Fredagskassen från Bofors Hotel är er genväg till en lite lyxigare avslutning på veckan. Vi har förberett middagen så du kan koncentrera dig på annat än att tillbringa timmar i köket. Med förpreparerade rätter och enkla instruktioner så lagar du enkelt till middagens varmrätt på ca 30 minuter. Allt blir enkelt, smidigt och väldigt gott!

Vi har färdigkomponerade trerättersmenyer med förrätt, varmrätt och en smarrig dessert. Allt för att du ska få den bästa kombinationen och smakupplevelsen. Menyerna är anpassade och prissatta för en person. Vi rekommenderar att du förvarar maten i kylskåp tills det är dags att värma den. Uppvärmningen gör du enklast i en vanlig ugn och på en hushållsspis. Med en matlagningstermometer är det enklare att värma köttet eller fiskentill exakt den temperatur du önskar.

Inom parantes hittar du dryckesrekommendationer och systembolagets artikelnummer.
Givetvis finns det flera alkoholfria alternativ som passar med. Prata med personalen och titta gärna i
hyllorna på Systembolaget.

BESTÄLLNING
Beställ innan onsdag kl 18.00 och hämta i hotellreceptionen på fredag samma vecka mellan kl. 10.00-16.00.
Observera att vi stänger hotellreceptionen kl. 16.00 på fredagar och hämtning sker innan dess.
Din beställning gör du på telefon 0586-24 63 00

PRIS
Paketpris för hela trerättersmenyn 295 kronor
Två rätter; Varmrätt med förrätt eller dessert 265 kronor
 

Meny 1
Fredagen den 15 maj och 5 juni
Förrätt
Rökt torsk med citron-och dillemulsion och forellrom samt brödkrutonger
Dryck: Guldkula Premier Cru Champagne (73077) 299 kronor 
Varmrätt
Oxfilé med portvissky, dragonmajonnäs, potatisterrin och rödvinskokt lök                 
Dryck: Gérard Bertrand Chateau L´Hospitalet (73142) 179 kronor
Dessert    
Key lime cheesecake med färska jordgubbar och hallon                                             
Dryck: Chateau Grillon (4115) 129 kronor

Meny 2
Fredagen den 8 maj, 29 maj och 12 juni

OBS! Den 8 maj kan ni beställa Delikatesstilltugg som passar bra till Champagne och andra bubblande drycker, Läs mer här!

Förrätt
Grönärtssoppa med skaldjursterrin, serveras med dillolja                     
Dryck: Kung fu Riesling (2690) 125 kronor
Varmrätt
Kalvfilé med rosépepparsky, gräddkokt svartrot och dubbelbakad potatis pomme maxim samt chilismör              
Dryck: Villa Puccini Chianti Classico Riserva 2014  Italien (22328) 145 kronor
Dessert
Päronpaj med Champagnekräm          
Dryck: Dr Loosen (5364) 129 kronor
                                      
Med reservation för ändringar.

SMAKLIG FREDAGSMIDDAG