Fredagskassen

Fredag Hela Veckan
Fredagskassen, en middag för Take Away är en tjänst vi har haft i över åtta år. Nu i höst erbjuder vi "Fredag Hela Veckan" med början fredagen den 11 september.
Nu kan du hämta ut Fredagskassen alla helgfria vardagar och få lite mer lyx i vardagen. Vi har förberett middagen så du kan koncentrera dig på annat än att tillbringa timmar i köket. Med förpreparerade rätter och enkla instruktioner så lagar du enkelt till middagens varmrätt på ca 30 minuter. Allt blir enkelt, smidigt och väldigt gott!

Vi har färdigkomponerade trerättersmenyer med förrätt, varmrätt och en delikat dessert. Allt för att du ska få den bästa kombinationen och smakupplevelsen. Dessutom kan du komplettera med en aptitretare, en Amuse-Bocuche.
Menyerna är anpassade och prissatta för en person. Vi rekommenderar att du förvarar maten i kylskåp tills det är dags att värma den. Uppvärmningen gör du enklast i en vanlig ugn och på en hushållsspis. Med en matlagningstermometer är det enklare att värma köttet till exakt den temperatur du önskar.

Inom parantes hittar du dryckesrekommendationer och systembolagets artikelnummer.
Givetvis finns det flera alkoholfria alternativ som passar med. Prata med personalen och titta gärna i hyllorna på Systembolaget.

BESTÄLLNING
Din beställning gör du på telefon 0586-24 63 00
Senaste beställning finner du vid varje datum.

PRIS
Paketpris för hela trerättersmenyn 295 kronor
Två rätter; Varmrätt med förrätt eller dessert 265 kronor
Amuse-Bouche 35 kronor per bit
 

MENY 1
Vecka 37
Avhämtning fredag 11 september kl 14.00-16.00 (Beställning senast onsdag 9 september kl. 21.00)

Vecka 40
Avhämtning måndag 28 september kl. 14.00–18.00 (beställning senast torsdag 24 september kl. 18.00)
Avhämtning tisdag 29 september till och med torsdag den 1 oktober kl. 14.00–18.00 (beställning senast kl. 18.00 dagen före)
Avhämtning fredag 2 oktober kl. 14.00–16.00 (beställning senast kl. 18.00 dagen före)

Vecka 43
Avhämtning måndag 19 oktober (beställning senast torsdag 15 oktober kl. 18.00)
Avhämtning tisdag 20 till och med torsdag 22 oktober kl. 14.00–18.00 (beställning senast kl. 18.00 dagen före)
Avhämtning fredag 23 oktober kl. 14.00–16.00 (beställning senast kl. 18.00 dagen före)

Vecka 46
Avhämtning måndag 9 november (beställning senast torsdag 5 november kl. 18.00)
Avhämtning tisdag 10 till och med torsdag 12 november kl. 14.00–18.00 (beställning senast kl. 18.00 dagen före)
Avhämtning fredag 13 november kl. 14.00–16.00 (beställning senast kl. 18.00 dagen före)

Förrätt
Äppelpocherad lax, äppelsallad och pepparrotskräm, toppas med Ingas brödsmulor
Dryck: Biecher Riesling Reserve (Nr 2198) 89 kr
Varmrätt
Oxfilé med svartpepparkräm serveras med rödvinssås och rostad potatis örter, och parmesan
Dryck: Gérard Bertrand Chateau L´Hospitalet (Nr 73142) 179 kronor
Dessert    
Vit chokladkaka serveras med kompott på körsbär                                           
Dryck: Churchill´s Late Bottled Vintage (Nr 8016) 109 kr
 

MENY 2

Vecka 38
Avhämtning måndag 14 september kl. 14.00–18.00 (beställning senast torsdag 10 september kl. 18.00)
Avhämtning tisdag 15 september till och med torsdag 17september kl. 14.00–18.00 (beställning senast kl. 18.00 dagen före)
Avhämtning fredag 18 september kl. 14.00–16.00 (beställning senast kl. 18.00 dagen före)

Vecka 41
Avhämtning måndag 5 oktober kl. 14.00–18.00 (beställning senast torsdag 1 oktober kl. 18.00)
Avhämtning tisdag 6 oktober till och med torsdag 8 oktober kl. 14.00–18.00 (beställning senast kl. 18.00 dagen före)
Avhämtning fredag 9 oktober kl. 14.00–16.00 (beställning senast kl. 18.00 dagen före)

Vecka 44
Avhämtning måndag 26 oktober kl. 14.00–18.00 (beställning senast torsdag 22 oktober kl. 18.00)
Avhämtning tisdag 27 oktober till och med torsdag 29 oktober kl. 14.00–18.00 (beställning senast kl. 18.00 dagen före)
Avhämtning fredag 30 oktober kl. 14.00–16.00 (beställning senast kl. 18.00 dagen före)
 

Förrätt
Skaldjurssoppa med kräftsallad och vitlöksbröd                                                                                            
Dryck: Laroche Bourgogne Réserve (Nr 5621) 129 kr
Varmrätt
Kalventrecote, kalvsky, potatis- och svampterrine samt bella verde och fiorina                                               
Dryck: Villa Puccini Chianti Classico Riserva 2014 Italien (Nr 22328) 145 kronor
Dessert
Äppelstrudel med vaniljkräm
Dryck: Castion  Moscato d´Asti (Nr7873) 95 kr

MENY 3
Vecka 39
Avhämtning 21 september kl. 14.00–18.00 (beställning senast torsdag 17 september kl. 18.00)
Avhämtning tisdag 22 september till och med torsdag den 24 september kl. 14.00–18.00 (beställning senast kl. 18.00 dagen före)
Avhämtning fredag 25 september kl. 14.00–16.00 (beställning senast kl. 18.00 dagen före)

Vecka 42
Avhämtning måndag 12 oktober kl. 14.00–18.00 (beställning senast torsdag 8 oktober kl. 18.00)
Avhämtning tisdag 13 oktober till och med torsdag den 15 oktober kl. 14.00–18.00 (beställning senast kl. 18.00 dagen före)
Avhämtning fredag 16 oktober kl. 14.00–16.00 (beställning senast kl. 18.00 dagen före)

Vecka 45
Avhämtning måndag 2 november kl. 14.00–18.00 (beställning senast torsdag 29 oktober kl. 18.00)
Avhämtning tisdag 3 november till och med torsdag den 5 november kl. 14.00–18.00 (beställning senast kl. 18.00 dagen före)
Avhämtning fredag 6 november kl. 14.00–16.00 (beställning senast kl. 18.00 dagen före)

Förrätt
Sojagravad biff serveras med palsternackskräm, örtsallad och toppas med örtolja
Dryck: Brolio (Nr 2705) 129 kr
Varmrätt
Hjortytterfilé serveras med mörk tryffelsky, smörbakad spetskål och potatiskaka
Dryck: Villa Antinori Toscana(Nr 2300) 155 kr
Dessert
Chokladmousse serverars med myltatde svarata vinbär och punchpannacotta
Dryck: Domini Veneti (Nr2304) 159 kr
 

AMUS-BOUCHE
Amuse-bouche är en typ av mindre "aptitretare" som vi serverar på hotellets restaurang innan den verkliga förrätten kommer in på bordet
Mini Skagentoast 
eller
Rökt ankbröst med tomathutney på surdegsflarn

Uppgradera din middag med en Amuse Bouche för 35 kronor biten, beställ samtidigt som du beställer din meny.

                                      
Med reservation för ändringar.

SMAKLIG MIDDAG