Fredagskassen

Fredagskassen från Bofors Hotel är er genväg till en lite lyxigare avslutning på veckan. Vi har förberett middagen så du kan koncentrera dig på annat än att tillbringa timmar i köket. Med förpreparerade rätter och enkla instruktioner så lagar du enkelt till middagens varmrätt på ca 30 minuter. Allt blir enkelt, smidigt och väldigt gott!

Vi har färdigkomponerade trerättersmenyer med förrätt, varmrätt och en smarrig dessert. Allt för att du ska få den bästa kombinationen och smakupplevelsen. Menyerna är anpassade och prissatta för en person. Vi rekommenderar att du förvarar maten i kylskåp tills det är dags att värma den. Uppvärmningen gör du enklast i en vanlig ugn och på en hushållsspis. Med en matlagningstermometer är det enklare att värma köttet till exakt den stekgrad du önskar.

Inom parantes hittar du dryckesrekommendationer och systembolagets artikelnummer.
Givetvis finns det flera alkoholfria alternativ som passar med. Prata med personalen och titta gärna i
hyllorna på Systembolaget.

BESTÄLLNING
Beställ innan onsdag kl 21.00 och hämta i hotellreceptionen på fredag samma vecka mellan kl. 11.00-16.00.
Observera att vi stänger hotellreceptionen kl. 16.00 på fredagar och hämtning sker innan dess.
Din beställning gör du på telefon 0586-811 00.

PRIS
Paketpris för hela trerättersmenyn 295 kronor
Två rätter; Varmrätt med förrätt eller dessert 265 kronor

Meny 1
Fredagen den 2 mars, 23 mars samt 20 april

Förrätt
Löjromsmousse på toast toppas med syrad rödlök                    
Dryck: Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Brut (7688) Frankrike, 125kr
Varmrätt
Grillad lammytterfilé med rosmarin och balcsamicosky, rotfruktsgratäng med chèvre                                        Dryck: Valpolicella Ripasso  ai Colli Vivaldi 2015 (71805) 109 kronor
Dessert

Chokladtryffelbakelse serveras med citrussallad 
Dryck: Commandaria st John Cypern (2040) 165 kronor
 
Meny 2
Fredagen den 9 mars, 6 april samt 27 april
Förrätt
Vitsparrissoppa serveras med råhyvlad grönsparris och parmesan                    
Dryck: Petit Chablis Sainte Claire 2015 (5588) 135 kronor
Varmrätt
Kalventrecote serveras med mörk smörrostad pepparsås, potatisbakelse smaksatt med västerbottenost               Dryck:Château de Seguin  (3958) 99 kronor
Dessert

Rabarberkaka med vaniljkräm
Dryck: Château Baulac Dodijos 2015 (2154) 109 kronor

Meny 3
Fredagen den 16 mars, 13 april samt 4 maj

Förrätt
Bofors Hotels varmrökta lax serveras med romsås samt krispig fänkålssallad                                     
Dryck: Couvent des Jacobins 2016 (5798) 149 kronor 
Varmrätt
Oxfilé tournedos serveras med rabarberchutney,rödvinssås samt smörslungad delikatesspotatis 
Dryck: Antiche Terre Venete Valpolicella Ripasso 2014 (74345) 109 kronor

Dessert
Hallontartelette serveras med vispad persikopannacotta                                                                   
Dryck: Asti Cinzano (7711) 79 Kronor 

OSTAR
Tre stycken ostar från det lokala gårdsmejeriet Granhammar serveras 
med marmelad  65 kr per kuvert

Dryckesrekommendationer
Château du Levant 2011 Frankrike, Bordeaux, Sauternes (4153) 110 kr
Nederburg NobelLate Harvest 2013 Western Cap (4115) 86 kr
Domìni Veneti  Valpolicella Classico 2015 (sött) (2304 159 kr

GOTT TILL KAFFET
Hotellets Chokladtryffel  25 kr

Med reservation för ändringar.
SMAKLIG FREDAGSMIDDAG